Необхідність дозволу на проживання з метою навчання у Естонії

Педагогіка » Вища освіта у Естонії. Порівняльна характеристика з Україною » Необхідність дозволу на проживання з метою навчання у Естонії

Якщо Ви плануєте навчатися в Естонії, Вам потрібно отримати спеціальний дозвіл на проживання з метою навчання. Звертатися за отриманням такого дозволу потрібно до посольства Естонії. У деяких випадках за отриманням дозволу можна звертатись безпосередньо до регіонального відділення Департаменту громадянства та міграції.

Щоб получити дозвіл українським студентам на навчання у Естонії потрібно надати такі документи:

Закордонний паспорт

Медична страховка

Медичну страховку можна оформити у будь-якій страховій фірмі.

Вимоги до медичної страховки:

Територія покриття страховки - усі Шенгенські країни;

Сума покриття страховки - мінімум 30 000 євро;

Термін дії страховки має відповідати терміну запитуваної візи. У випадку багаторазової візи - страховка може бути пред’явлена на термін лише першої запланованої поїздки, для кожної наступної поїздки при перетині кордону потрібно мати нову страховку.

Державне мито

Для громадян України у даній категорії державне мито за розгляд візового клопотання не стягується (клопотання розглядається протягом 10 календарних днів). Термінова віза (клопотання розглядається протягом 3 робочих днів) - 35 євро.

Фотографія

Фотографію потрібно наклеїти на візову анкету. Вимоги до фотографії:

розмір фотографії 3,5 х 4,5 см;

70-80% лиця на фотографії;

Візова анкета

У 34 пункті візової анкети необхідно зазначити назву та дані учбового закладу або юридичної особи, для навчання у якій запитується віза. Бажано вказувати назву латинськими буквами, згідно зразку написання у Реєстрі Підприємств Естонії. Якщо місце перебування в Естонії відрізняється від адреси юридичної особи, яку відвідують, на анкеті потрібно додатково вказати адресу перебування, у разі проживання у готельній установі потрібно також вказати назву готельної установи.

Письмовий запит від приймаючого навчального закладу

Згідно "Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз", учні, студенти, аспіранти і вчителі, що їх супроводжують, які здійснюють подорож з метою навчання або освітньої підготовки, у тому числі за програмами обміну та у зв’язку з іншими видами діяльності, які пов’язані з навчанням, повинні пред’явити письмовий запит або свідоцтво про зарахування до університету, коледжу або школи, які надіслали запрошення, учнівський чи студентський квиток або свідоцтво з курсів, які особа повинна відвідувати. Письмовий запит повинен містити такі пункти:

ім’я та прізвище заявника;

дата народження;

стать;

громадянство;

номер документа, що посвідчую особу (закордонний паспорт);

час і мета подорожі;

кількість в’їздів;

імена неповнолітніх дітей, які подорожують разом із заявником.

Підтвердження наявності транспорту

Для підтвердження наявності транспорту приймаються наступні документи:

квитки або бронювання квитків в обидві сторони на громадський транспорт (літак, автобус, потяг);

у випадку використання власного автотранспорту - запланований маршрут, копія техпаспорту та водійських прав. Якщо заявник не є власником автотранспорту - також копії документів, що підтверджують право використання автотранспорту;

у випадку використання іншого автотранспорту - запланований маршрут та дані щодо автотранспорту.

У випадку багаторазової візи - можна пред’являти документи щодо автотранспорту стосовно лише першої запланованої поїздки.

Підтвердження проживання

Для підтвердження проживання. приймаються наступні документи:

підтвердження бронювання місця проживання (гуртожиток, готель, мотель, хостел, апартаменти і т.д.);

письмове підтвердження від особи, що надає житло, про надання заявнику права користування житлом на час його перебування в Естонії.

Підтвердження наявності фінансової забезпеченості

Заявник повинен пред’явити документи, що підтверджують наявність необхідних для подорожі фінансів.

Дозвіл на проживання з метою навчання може видаватись на термін до 1 року, але термін його дії не може перевищувати періоду навчання. Якщо Ви продовжуєте освіту в тому ж університеті, то дозвіл на проживання можна продовжувати щороку, але не більше, ніж на 6 років в сукупності.

Цікаве про педагогіку і навчання:

Скульптура
Скульптура (різьблення, ліплення, пластика) – вид образотворчого мистецтва, сутність якого становить фізично об’ємне, тривимірне зображення. Головний об’єкт зображення у скульптурі – це людина, іноді ...

Основні завдання педагогічного малювання
У практиці вчителя образотворчого мистецтва і початкової, і середньої школи часто використовується такий традиційний для школи вид графічної діяльності, як малюнок крейдою на класній дошці. Це поясню ...

Сімейне виховання

Сімейне виховання

Загальновідомо, що становлення повноцінної особистості дитини залежить насамперед від системи стосунків у сім’ї.
Музичне виховання

Музичне виховання

Найскладнішою проблемою сучасної загальноосвітньої школи є забезпечення художньо-творчого розвитку учнів.

Головні теми

Copyright © 2019 - All Rights Reserved - www.educationua.net