Необхідність дозволу на проживання з метою навчання у Естонії

Педагогіка » Вища освіта у Естонії. Порівняльна характеристика з Україною » Необхідність дозволу на проживання з метою навчання у Естонії

Якщо Ви плануєте навчатися в Естонії, Вам потрібно отримати спеціальний дозвіл на проживання з метою навчання. Звертатися за отриманням такого дозволу потрібно до посольства Естонії. У деяких випадках за отриманням дозволу можна звертатись безпосередньо до регіонального відділення Департаменту громадянства та міграції.

Щоб получити дозвіл українським студентам на навчання у Естонії потрібно надати такі документи:

Закордонний паспорт

Медична страховка

Медичну страховку можна оформити у будь-якій страховій фірмі.

Вимоги до медичної страховки:

Територія покриття страховки - усі Шенгенські країни;

Сума покриття страховки - мінімум 30 000 євро;

Термін дії страховки має відповідати терміну запитуваної візи. У випадку багаторазової візи - страховка може бути пред’явлена на термін лише першої запланованої поїздки, для кожної наступної поїздки при перетині кордону потрібно мати нову страховку.

Державне мито

Для громадян України у даній категорії державне мито за розгляд візового клопотання не стягується (клопотання розглядається протягом 10 календарних днів). Термінова віза (клопотання розглядається протягом 3 робочих днів) - 35 євро.

Фотографія

Фотографію потрібно наклеїти на візову анкету. Вимоги до фотографії:

розмір фотографії 3,5 х 4,5 см;

70-80% лиця на фотографії;

Візова анкета

У 34 пункті візової анкети необхідно зазначити назву та дані учбового закладу або юридичної особи, для навчання у якій запитується віза. Бажано вказувати назву латинськими буквами, згідно зразку написання у Реєстрі Підприємств Естонії. Якщо місце перебування в Естонії відрізняється від адреси юридичної особи, яку відвідують, на анкеті потрібно додатково вказати адресу перебування, у разі проживання у готельній установі потрібно також вказати назву готельної установи.

Письмовий запит від приймаючого навчального закладу

Згідно "Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз", учні, студенти, аспіранти і вчителі, що їх супроводжують, які здійснюють подорож з метою навчання або освітньої підготовки, у тому числі за програмами обміну та у зв’язку з іншими видами діяльності, які пов’язані з навчанням, повинні пред’явити письмовий запит або свідоцтво про зарахування до університету, коледжу або школи, які надіслали запрошення, учнівський чи студентський квиток або свідоцтво з курсів, які особа повинна відвідувати. Письмовий запит повинен містити такі пункти:

ім’я та прізвище заявника;

дата народження;

стать;

громадянство;

номер документа, що посвідчую особу (закордонний паспорт);

час і мета подорожі;

кількість в’їздів;

імена неповнолітніх дітей, які подорожують разом із заявником.

Підтвердження наявності транспорту

Для підтвердження наявності транспорту приймаються наступні документи:

квитки або бронювання квитків в обидві сторони на громадський транспорт (літак, автобус, потяг);

у випадку використання власного автотранспорту - запланований маршрут, копія техпаспорту та водійських прав. Якщо заявник не є власником автотранспорту - також копії документів, що підтверджують право використання автотранспорту;

у випадку використання іншого автотранспорту - запланований маршрут та дані щодо автотранспорту.

У випадку багаторазової візи - можна пред’являти документи щодо автотранспорту стосовно лише першої запланованої поїздки.

Підтвердження проживання

Для підтвердження проживання. приймаються наступні документи:

підтвердження бронювання місця проживання (гуртожиток, готель, мотель, хостел, апартаменти і т.д.);

письмове підтвердження від особи, що надає житло, про надання заявнику права користування житлом на час його перебування в Естонії.

Підтвердження наявності фінансової забезпеченості

Заявник повинен пред’явити документи, що підтверджують наявність необхідних для подорожі фінансів.

Дозвіл на проживання з метою навчання може видаватись на термін до 1 року, але термін його дії не може перевищувати періоду навчання. Якщо Ви продовжуєте освіту в тому ж університеті, то дозвіл на проживання можна продовжувати щороку, але не більше, ніж на 6 років в сукупності.

Цікаве про педагогіку і навчання:

На шляху до створення Європейської зони вищої освіти
Болонський процес почався 25 травня 1998 року, коли Великобританія, Німеччина, Італія и Франція прийняли в Болоньї спільну декларацію. Сьогодні в процесі беруть участь уже 40 країн. Якщо коротко, то ...

Вивчення стану проблеми формування пізнавальних інтересів учнів у практиці школи
В методиці організації навчання школярів велике значення має проблемне навчання. Ушинський К.Д. вважав, що в навчанні серйозну увагу треба звертати на збудження самостійної думки дитини, на спонуку й ...

Сімейне виховання

Сімейне виховання

Загальновідомо, що становлення повноцінної особистості дитини залежить насамперед від системи стосунків у сім’ї.
Музичне виховання

Музичне виховання

Найскладнішою проблемою сучасної загальноосвітньої школи є забезпечення художньо-творчого розвитку учнів.

Головні теми

Copyright © 2019 - All Rights Reserved - www.educationua.net